Bağdat Kütüphanesi

Bağdat Kütüphanesi

AMBS Mimarlık tarafından tasarlanan Bağdat Kütüphanesi inşaatının 2014'te bitmesi planlanıyor.

Proje 2003’ten bu yana devam etmekte olan Irak’ın yeninden inşasında önemli bir adımı temsil ediyor. O dönemden beri, AMBS Mimarlık’ın kurucusu Ali Mousawi ülkenin gelişiminde büyük rol oynadı.

Son olarak da, Irak gençliğine ilham verecek, form, işlev ve lokasyonun getirdiği kültürel değeri biraraya getirerek Bağdat Kütüphanesini tasarladı. 45.000 m2 kapalı hacime sahip olacak kütüphanenin aynı zamanda gençlik için bir kamusal alan ve kültür merkezi oluşturması planlanıyor.

AMBS Mimarlık, 3 milyondan fazla kitabı, nadide el yazmalarını ve dergileri barındıracak kütüphanenin tasarımında, New Yorklu ACA Danışmanlık ve dünyanın önde gelen kütüphane danışmanları ve plancıları ile çalışmış. Kütüphane ayrıca etkinlik ve performans sanatlarına ev sahipliği yapabilecek son teknolojiye ev sahipliği yapacak. Dijital medya olanaklarının da gençlik için büyük bir kaynak oluşturacağını söyleyen Ali Mousawi’ye göre; kütüphane her yaştan insan için erişilebilir olacak. Planlanan kültür merkezi; sanat sergileri, kitap kulüpleri, tiyatro etkinlikleri, konferanslar, film gösterimleri ve atölyeler için gerekn mekanları barındıracak.

Bu yıl bitmesi planlanan kütüphane göl kenarında, yağmur damlası şeklinde bir yarımada olarak konumlanacak ve 1.200.000 m2‘lik bir alanda kurulan Gençlik Şehir’inde 30 yeni binadan biri olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın