Mexico City’de Dünyanın İlk Sürdürülebilir Havaalanı İnşa Ediliyor

2014 bahar aylarında Meksika Federal Hükümeti'nin uluslararası davetli yarışmasından çıkan sonuca göre Romero Enterprise ve Foster + Partners geleceğin havaalanını inşa edecek.

Projenin ihtiyaçlarına göre tasarlanan Mexico City Havaalanı’nda amaç; bir 21. yüzyıl yapısı yapmak değil, binası ve altyapısıyla Meksika için bir simge yapı olarak tasarlanan yapıda havaalanı tasarımı ve seyahat deneyiminde bir devrim yapmak olarak belirlenmiş.

Pritzker ödüllü Lord Foster tarafından kurulan Foster + Partners ile Meksika ve Amerika temelli Fernando Romero Enterprise’ın iş birliği küresel bilgi ve deneyimi biraraya getirmiş.

“Geleceğin Havaalanı” olarak nitelendirilen tasarımda kolonsuz, ferah ve aydınlık bir mekan yaratılmış. Tarihten sembolik referanslarıyla anıtsallık ön plana çıkarılmış.

Tasarımcılarına göre bu havaalanı sadece burada inşa edilebilir. 50 yıldır sürdürülebilir mimaridaki tekniklere öncülük eden Foster + Partners ve G-20 Zirvesi’ne “hypergreen” bir tesisle katılan FR-EE, bu havaalanı için çevreci araştırma grupları ve uzman mühendislerle çalışıyor. Binanın Platin LEED sertifikası alması ve dünyanın ilk ve en sürdürülebilir havaalanı olması bekleniyor.

Norman Foster, kötü bir tesadüf ki, bugünlerde Thames Nehri üzerinde tasarladığı fakat Londra Belediyesi tarafından reddedilen önerisi Doğu Londra Havaalanı ile gündemde.

Etiketler

Bir yanıt yazın