“Mütekabiliyet yasası bir an önce çıkarılmalı”

Yabancıların mülk edinmesi ile ilgili düzenleme ile Körfez ve Arap ülkelerinden ciddi talepler geleceği düşünülüyor.

Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Merkez Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Doğan Narin, yabancılara mülk edinme hakkı veren “Mütekabiliyet Yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini belirtti.

TURAB’ın yeni yönetiminde görev dağılımı yapıldı. Yeni Başkan Emin Ucuz olurken önceki dönem Dernek Genel Başkanlığı görevini yürüten Doğan Narin, yeni dönemde Merkez Yüksek İstişare Konsey Başkanı oldu. Başkan Yardımcılığına Muhittin Demir seçilirken, Genel Sekreterliğe Cavidan Demirağ getirildi.

Merkez Yüksek İstişare Konsey Başkanı Doğan Narin, yeni dönemin tüm üyelere hayırlı olmasını diledi. Narin, merkez yönetim kurulunun yapacağı çalışmalarda ellerinden gelen desteği vererek, TURAB’ın başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için gayret sarf edeceklerini açıkladı.

İhracat rakamları ve derneğin ilgi alanındaki ülkelerde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Narin, “Şubat ayı sonunda açıklanan ihracat verilerine göre Türkiye’nin, Arap ve Afrika ülkelerine ihracatının ciddi boyutlarda arttığını söyledi.

“Öngörümüz bu artışın 2012 yılı sonuna kadar hızlı bir şekilde devam etmesi yönünde” diyen Narin, “Aynı zamanda Arap Baharından dolayı çeşitli problemler yaşayan ülkelerde de sistemler yerine oturmaya başlamıştır. Bu gelişmeler de Türkiye ile olan ticari verilerin artışını sağlamaktadır. Şubat ayı verileri de bu gelişimi doğrular nitelikte.” ifadesini kullandı.

Olumlu gelişmelerin hükümetin yürüttüğü çalışmalarla desteklenmesinin çok daha iye sonuçlar alınmasını sağlayacağını dile getiren Narin, bu anlamda yabancıların Türkiye’de mülk edinmesini kapsayan Mütekabiliyet Yasasının bir an önce Meclis’ten çıkarılmasının büyük önem taşıdığını da vurguladı.

“Yabancıların mülk edinmesi ile ilgili düzenlemelerin sonuçlanması ile Körfez ve Arap ülkelerinden çok ciddi talepler geleceğinin anlatan Narin şöyle devam etti: “Bu gelişmede Türk ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. Zira ülkemize ilgisi olan yabancılar ve girişimciler genelde turizm, tarım ve sanayi alanında yatırımlar yapmaya gayret etmektedir. Yabancıların mülk edinmesi ile ilgili yasa bir an önce Meclis’ten geçirilip, beklentilere cevap verilmelidir. Mevcut hükümetin yapmış olduğu bu çalışmalar, ülke ekonomimize katkı sağlayacaktır. Avrupa’da yaşanan ekonomik durgunluk yabancı yatırımcıların ülkemize ilgisini artırmaktadır. 2012 yılının ülkemiz için çok parlak olacağı kanaatindeyiz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın