Safdie Architects’in Tasarladığı Yatay Gökdelen Ziyaretçilere Açıldı

Sekiz yıllık planlama, tasarım ve inşaat sürecinin ardından, Çin’in Chongqing şehrinde yapılan 250 metre yüksekliğindeki cam tabanlı keşif terası ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Safdie Architects tarafından tasarlanan ve 270 derecelik Chongqing panoramik manzarasına sahip olan cam alt terasa gelen konuklar, Yangtze nehrinin Jialing ile birleşmesini izlerken ortaya çıkan manzaraya hayran kalıyorlar.

Bir “The Crystal” üzerinde yerden 250 metre yüksekte ve 300 metre uzunluğunda yer alan yatay gökdelenin manzara terası ise günde 3.000 ziyaretçiyi ağırlayacak.

Toplam 8 bina kompleksinin dördüne kadar uzanan yapıda bahçeler, çok sayıda yemek alanı seçeneği, bar ve etkinlik alanı, kulüp, sonsuzluk havuzu ve bir de otel lobisi bulunuyor.

Yatay gökdelendeki manzara terası ziyaretçileri gezilerine 1. katta National Geographic iş birliğiyle hazırlanan keşif temalı bir sergiyle başlıyor. Serginin ilk bölümünde, ziyaretçileri zirveye ulaşması yaklaşık 52 saniye süren ekspres asansöre yönlendirmeden önce, Chongqing’in tarihi ve gelişimi anlatılıyor.

Asansör kapısı 47. katta açıldığında ziyaretçiler, Mars gezegenindeki hayatı tasvir eden fütüristik bir dünyayla tanışıyor. Serginin sonunda ziyaretçiler, şeffaf cam zemine ve sonsuz bir manzaraya sahip açık hava gökyüzü terasına adım atmadan önce sakin ve ufak bir parka adım atıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın