ARKIV Seçkileri 2013’te yer alabilmek için son 18 gün!

ARKIV Seçkileri'nde yer alabilmek için 2013'te yapımı/inşaatı tamamlanmış projelerinizi, 20 Ocak 2014 tarihine kadar ARKIV'e gönderebilirsiniz.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her sene düzenlenen ve Türkiye’de son bir yıl içinde üretilmiş olan nitelikli yapıları ön plana çıkarmayı hedefleyen ARKIV Seçkileri için süreç başlıyor! Amacı, Türkiye’de 2013 yılı içinde üretilen mimarlığı kayıt altına alıp, bir kaynak oluşturmak olan ARKİV Seçkileri projesi, Türkiye’nin tek mimarlık arşivi olan ve Kalebodur sponsorluğunda yayınlanan ARKIV üzerinden yürütülüyor. 2014’te yedinci kez belirlenecek olan ARKIV Seçkileri değerlendirmesine alınacak yapılarda 2013 yılında uygulaması tamamlanmış olma ve ARKIV’de yer alma ön koşulları aranıyor.

2013 Seçici Kurul Üyeleri

ARKIV Seçkileri 2013’te yer alan yapılar aşağıdaki seçici kurul tarafından, kültürel, sosyal, ekonomik, çevresel ve estetik değer ölçütleri göz önüne alınarak oy çokluğuyla belirlenecek:

  • Saitali Köknar (İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi)
  • Yavuz Selim Sepin (İstanbul Serbest Mimarlar Derneği)
  • Turgut Çıkış (İzmir Serbest Mimarlar Derneği)
  • Tülin Çetin (Türk Serbest Mimarlar Derneği)
  • Ömer Yılmaz (Arkitera Mimarlık Merkezi)

E-Kitap Formatında Yayınlanacak!

ARKIV Seçkileri 2013’de yer alacak yapılar her sen olduğu gibi, www.arkiv.com.tr/secki adresinde yayınlanacak. Bu sene bir ilk olarak e-kitap formatında da yayınlanacak olan ARKIV Seçkileri 2013 tarihi ve yeri daha sonra duyurulacak bir sergide de sunulacak. Bu sayede projeler hem internet ortamında hem de fiziksel ortamda yer almış olması ve kalıcılığının artması hedefleniyor.

ARKIV Seçkileri 2013’ün şartnamesine buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın