Hasan Özbay’dan İZKA Yarışması ile İlgili Açıklama

Hasan Özbay İZKA Yarışması ardından başlayan tartışmalar ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Özbay tarafından Arkitera’ya yollanan açıklama şu şekilde;

“Geçen günler içinde sonuçlanan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) yarışması sonuçlandıktan sonra ödülü iptal edilen Ramazan Avcı’nın açıklamaları üzerine kamuoyunu bilgilendirmeyi gerekli bulduk.

Ortakları Hasan Özbay, Tamer Başbuğ, Baran İdil ve Aslı Özbay olan TH ve İDİL Mimarlık Ltd. Şti ile ortakları Ramazan Avcı ve Seden Cinasal Avcı olan SCRA Mimarlık Ltd. Şti arasında Kepez MEB kampüsü avan projelerini yapmak üzere “ortak girişim” yapılmış olup, ortaklık devam etmektedir. Proje hizmeti tamamlanmış olmasına karşın, arsanın değişmesi nedeniyle, proje hizmetinin devamı söz konusudur. Bu hizmetin kimseye devri de söz konusu değildir.

TH ve İDİL Mimarlık, Ankara ve İzmir’de bürosu olan, 30 yılı aşkın bir mimarlık grubudur. Yarışmalar TH ve İDİL ortakları için son derecede önemli bir tasarım alanıdır. Mimari proje yarışmaları, geleneği olan, etik değerleri hassasiyetle korunması gereken bir kurumdur. Yarışma kurumunun değerlerine inanan insanlar olarak, ekibimizin adının İZKA yarışması nedeniyle yapılan tartışmalara dahil edilmemesini dileriz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın