Yeni yapı denetim sistemi milat olacak

Zaman'dan Abdullah Özyurt'un haberide, Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Van depreminden dersler çıkarıldığını, 10 yıl sonra Türkiye'de her şeyin daha farklı olacağını söylediğini yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapı denetim sistemiyle ilgili yaklaşımının çok önemli olduğunu vurgulayan Işıkara, “Belediyelerdeki ruhsat verme sorumluluğunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktarılması da bence çok olumlu bir yaklaşım. Dolayısıyla Başbakan’ımızın ifade ettiği yapı denetim sistemi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olaya müdahalesi, Türkiye için bir milat olacak.” şeklinde konuştu. Van’da kısa dönemde 7 ve üzeri depremin tekrar yaşanmayacağını savunan Işıkara, “Artçı şoklar devam eder. Arada bir 5-5,5 büyüklüğünde de olabilir. Sırada birçok yer var. Marmara, Gemlik var. Adana, Hatay var. Türkiye deprem bölgesi. Başımı sokacağım bir ev değil, güvenli bir evim olsun anlayışına gelmemiz lazım.” diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem sonrası Kızılay’ın Van’daki çalışmaları hakkındaki eleştirilere katılmadığını, başarıyla bu işin altından kalkıldığını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın