Studio Gang Brooklyn İtfaiye İstasyonu’nu Tasarladı

Studio Gang, Brooklyn için olağanüstü kurtarma senaryoları için bir eğitim ve simülasyon tesisi olarak da hizmet veren bir itfaiye istasyonu tasarladı.

Yeni itfaiye istasyonu Brownsville, Brooklyn’de bulunuyor. Binaları yıkmak ve yıkılmış yapıları geçmek, itfaiye ekibinin olağanüstü koşullarda ustalaştığı beceriler arasında. Yeni itfaiye istasyonu, itfaiyecilerin uyuduğu, eğittiği ve operasyonlarını koordine ettiği bir merkez olarak hizmet veriyor.

Yapı, itfaiyecilerin iniş egzersizlerini yapabileceği, üç katlı yüksek bir hacim etrafında tasarlanmış. Cephedeki çeşitli ankraj noktaları, itfaiyecilerin yapının kendisini kullanma alıştırması yapmalarına olanak tanıyor.

İtfaiye araçları için olan garaj alanı, zemin kattaki klasik itfaiyeci direklerinin yanı sıra, bir krizde gerekli olabilecek çeşitli araçlar ve yapı malzemeleri için kolay erişilebilir depolama ile çevrili. Arkada, bir avluya bakan mutfak ve konferans salonu, görevli itfaiyecilerin operasyonlar arasında zamanlarını geçirdikleri alan olarak hizmet ediyor.

Ranzalı odalar, spor salonu ve idari ofisleri içeren üst iki katta yer alıyor. Çatıda itfaiyecilerin açık havanın keyfini çıkarabilecekleri bir alan bulunuyor. Beton binanın üzerindeki pişmiş toprak karolar, itfaiye araçlarının kırmızı rengini çağrıştırıyor. Pencereleri çevreleyen bu canlı süslemeler, binanın işlevine dışarıdan dikkat çekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın