Kim Herforth Nielsen: “Binalar İnsan Davranışını Şekillendiriyor”

Şişecam Düzcam'ın, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği T Buluşmaları, ilk kez dijital ortamda çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak T Buluşmaları’nın ilk konuğu 3XN Architecture’ın kurucusu Kim Herforth Nielsen oldu.

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla hayata geçirdiği ve bugüne kadar dört ayrı etkinliğin düzenlendiği  “T Buluşmaları” serisi, bu yıl iki ayrı sunum olarak internet üzerinden seyircilerle buluşuyor. 17 Haziran Çarşamba günü yapılan yılın ilk etkinliğine, Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen konuk oldu.

Mimarinin insan davranışının şekillendirilmesinde etkili olduğunu dile getiren ödüllü mimar Kim Herforth Nielsen; mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinden oluşan katılımcıları ağırlayan konferansta, mimariye bakış açısını ve deneyimlerini paylaştı. Moderatörlüğünü mimar Bilge Kobaş’ın üstlendiği etkinlik; mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirdi.

Konuşmasına İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill’in “Önce binalara şekil veririz, sonra kendimize” sözüne atıfta bulunarak başlayan Kim Herforth Nielsen dijital tasarım, davranışsal tasarım gibi farklı konulara odaklanan 3XN’de sadece mimarlar değil, psikologlardan antropologlara ve biyologlara kadar çok geniş kesimde farklı rollere yönelik iş imkanı sağladıklarına dikkat çekti. Mimarlıkta önemli olanın bir heykel tasarlamaktan öte, insanın gerçekten kullanabileceği binalar tasarlamak olduğunu dile getiren Nielsen “Mimari yapılar insan davranışlarını da şekillendiriyor. Binalardaki farklı kullanım alanları alışkanlıkları, alışkanlıklar da davranışları etkiliyor” dedi.

T Buluşmaları’nın 25 Haziran Perşembe günü yapılacak olan ikinci etkinliğine, Zaha Hadid Mimarlık’ın yöneticisi Patrik Schumacher olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın