Çuhadaroğlu Alüminyum 2013 Öğrenci Proje Yarışması

Çuhadaroğlu Alüminyum tarafından 2011 yılından beri her yıl düzenlenen Öğrenci Proje Yarışması'nda bu yıl konu, Expo 2016 için sembolik bir Antalya Kulesi tasarımı.

Yarışmanın Amacı

Çuhadaroğlu olarak gerek alüminyum sektörünün Türkiye’deki referans markası olmamız gerekse bu durumun bize yüklediği misyon çerçevesinde; alüminyum teknolojilerinin tanıtılması, yaygın olarak kullanılması ve özellikle genç fikirlerle sektörün gelişmesinin desteklenmesi amacıyla her yıl öğrencilere yönelik Öğrenci Proje Yarışması düzenlemekteyiz.

Genç beyinlerin yaratıcı fikirleriyle ortaya çıkan projelerin, hem sektörümüze hem de ülkemize katkı sağlayacağına inanmaktayız. Üniversitelerin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz yarışmalar, üniversite ve sanayi işbirliğine de katkıda bulunmaktadır.

Yarışmanın Konusu ve Yeri

Expo 2016 Antalya Kulesi; sürdürülebilir mimari tasarım ölçütlerine bağlı kalarak Türkiye ve Antalya’nın değerlerini aktaracak sembolik bir kule tasarımı.

Kulenin yatayda tanıtım, yönlendirme gibi genel ihtiyaçlar yanında düşeyde interaktif sergilemeler ile yarışmacıların önereceği işlevlere yanıt vermesi beklenmektedir.

Tasarımda;

  • Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik
  • Engelli uyumlu mekansal çözümlemelerin dikkate alınması gerekmektedir.

Tasarımın, çevre bilinci paralelinde sürdürülebilir bir sistem ve malzeme tabanlı olan ÇUHADAROĞLU Alüminyum Sistemleri’nin düşünülerek geliştirilmesi önerilmektedir

Yer

Antalya-Aksu Expo 2016 Antalya arsasıdır. Arsanın, kent merkezi ile karayolu bağlantısı bulunmaktadır. Proje, Mimarlar Odası Antalya Şubesince II. Uluslararası Mimarlık Bienali (2013) kapsamında gerçekleştirilen Expo 2016 Antalya Uluslararası Fikir Projesi Ödülleri ve Sergisi’nde “eşdeğer ödül” alan Y.Mim. Nuri Cihan Kayaçetin, Pyz. Mim. Münire Sağat (Dan. Mim. Pelin ALPASLAN) tarafından hazırlanan projenin Ek’te verilen Vaziyet planında gösterilen “Tasarım Alanı”nda çözülecektir. Ödül alan projeye herhangi bir alternatif aranmamaktadır. Vaziyet Planında “Expo Kuleleri” olarak belirlenmiş alanda simgesel bir yapı tasarımı istenmektedir.

Alana ilişkin geniş bilgiye Antalya Mimarlar Odası’nın web sayfasının www.iaba.com.tr sekmesinde sayfanın alt kısmındaki “Katılımcılara Sağlanan Dokümanları indirmek için tıklayınız” linkinden ulaşılabilir.

Yarışma Takvimi

Yarışmanın ilanı: Haziran 2013

ÇUHADAROĞLU Fabrika Gezisi: 27 Haziran 2013

Soru sorma için son tarih: 05 Temmuz 2013

Soruların cevaplanması: 12 Temmuz 2013

Proje teslimi: 30 Eylül 2013, saat 18.00 

Jüri değerlendirmesi: 04-05 Ekim 2013

Sonuçların ilanı: 09 Ekim 2013

Ödül töreni, sergi ve kolokyum: 15 Kasım 2013 :

Yarışma Süreci

Yarışma şartnamesi, Haziran 2013 tarihinden itibaren www.cuhadaroglu.com adresinde yayınlanacaktır. Yarışmaya katılacak öğrencilerin sitedeki katılım formunu doldurması gerekmektedir.

Yarışmaya katılanlar kendi tercihine bağlı olarak talebini iletisim@cuhadaroglu.com adresine bildirmek kaydıyla ÇUHADAROĞLU Fabrikasına düzenlenecek geziye katılabilecektir.

Katılımcılar yarışma ile ilgili sorularını 05 Temmuz 2013 tarihine kadar iletisim@cuhadaroglu.com adresine ileteceklerdir.

Sorular ve yanıtlar 12 Temmuz 2013 tarihinde www.cuhadaroglu.com adresinde yayınlanacaktır. Süreç içindeki olası değişiklikler, ek bilgiler ve sonuçlar web sitesinde ilan edilecektir. Sorulara telefonla yanıt verilmeyecektir.

Proje teslim tarihi 30 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 18.00 dir.

Jüri değerlendirmesi 04,05 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacaktır.

Yarışma sonuçları 11 Ekim 2013 günü açıklanacaktır.

Tüm projeler, sonuçlar ilan edildikten sonra kitap olarak basılacak ve dağıtımı yapılacaktır.

Projelerin teslim günü, yeri ve şartları:

Proje teslim tarihi 10 Ekim 2012 Çarşamba günüdür. Projeler bu tarihte saat 18.00’e kadar elden, kargo gönderilen projelerin de 10 Ekim 2012 Çarşamba saat 18:00 kadar kargoya verilmiş olması ayrıca, kargoya verildiğine dair belgenin iletisim@cuhadaroglu.com adresine aynı süre içinde ulaştırılması dikkate alınacaktır. Elden teslimde ya da kargo ile ulaştırılması durumunda gereken adres şöyledir:

(ÇUHADAROĞLU 2012) Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampusu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Eskişehir

Bu tarih ve saatten sonra ulaşan projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Uyarı: Yarışmayı düzenleyen kurumlar, ilgili kişilere veya makamlara teslim edilmeyen, kargoda kaybolan projelerden sorumlu tutulamazlar.

Ödüller

1. Ödül 6000 TL

2. Ödül 4000 TL

3. Ödül 3000 TL

Mansiyonlar 1000 TL x 3

Dereceye girenlerin kendi tercihleri doğrultusunda yapacakları iş ve staj başvuruları, ÇUHADAROĞLU tarafından öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaklardır.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın