Fırın’o Artisan Bakery

GIRIFT tarafından tasarlanan Fırın’o Artisan Bakery, Gaziantep'te hizmet veren bir fırın ve kahveci.

Tasarımcılar Anlatıyor:

Fırın’o Artisan Bakery zengin mutfak kültürü ile bilinen Gaziantep’in merkezinde yer alan, fırın ve kahveci konseptini birleştiren bir projedir. Markanın kurucuları dört nesildir un değirmenciliği yapan, Mezopotamya’nın tahıl kültürü ve zanaatini günümüz teknolojisiyle buluşturan bir ailedir. Kendi üretimleri olan olan unlarla hazırladıkları, markalarının uzmanlığı olan ekşi maya ekmeğiyle bu miraslarını sürdürmektedirler. Fırın’o iç mimari tasarım yaklaşımımız, bahsettiğimiz aile mirasını marka olarak farklı bir noktaya taşıyacak genç ve yenilikçi bir tasarımın yanı sıra sıcak ve ev gibi hissettiren bir mekan tasarlamaktı. Aidiyet duygusu uyandıran ve kimlik oluşturan mimari öğeleri taze pişmiş ekmek, kahve ve tatlıların aromasını dışarıya taşıyacak unsurlarla birleştirdik.

İç mimari olarak esas amacımız mekanın 6.3 metre yüksekliğinin avantajından faydalanmak ve işlevlerini yansıtan, görsel birlikteliği sağlayan bir kabuk oluşturmaktı. 5×5 cm masif meşe ahşap latalardan oluşan parametrik bir kabuk tasarladık. Duvarda raf olarak başlayan bu modüler sistem tavanda da devam ederek ahşap asma tavan sistemine dönüştü. Mekana dinamizm katmanın yanı sıra, bu çözümün çok yönlülüğü, aydınlatma armatürlerinin montajını yönlendirmemize, akustiği geliştirmemize, mekanik öğeleri saklamamıza ve benzersiz bir deneyim yaratmamıza olanak tanıdı.

Yine yükseklikten faydalanmak adına metal bir asma kat tasarlandı. Giriş alanında yüksekliğin hissedilmesi için galeri boşluğu bırakıldı. Asma katı mekanın sıcaklığına kontrast bir unsur olarak açıkta ve endüstriyel olarak bırakıp beyaz renkte kullandık. Mekanik ve teknik aydınlatmaları bunu desteklemesi amacıyla tavanı açıkta bırakmayı tercih ettik. Bina cephesinde yer alan büyük doğramalar, doğal gün ışığını içeri almamıza yardımcı olmakla birlikte ahşap kabuk sisteminin yansımaları, özel üretim beyaz seramik teşhir bankosunun ve taba rengi deri detaylı buraya özel olarak tasarlanan sedir oturma gruplarının üzerinde güzel gölge etkileri yaratmaktadır. Markanın kurumsal kimliği için tasarlanmış ‘O’ harflerinden oluşan desenlerden özel el üretimi seramik karolar yaptırıldı. Köşe dönüşleri yuvarlak olan özel bir seramik modülasyonu ile kombinlenerek hareketli ve katmanlı satış ve teşhir üniteleri tasarlandı. Masif meşe ahşap detaylarının yaygın olarak kullanılmasıyla mekânın sıcaklık ve rahatlık hissi daha da artırıldı. Zemin, bize kahve çekirdeklerini hatırlatan ve vurgulayan bir malzeme olan kum halı ile kaplandı. Gofrato beyaz boyalı metal ayaklı, üst tablası nervürlü camlı masalar özel olarak tasarlandı. Bu sayede mekanın çok katmanlı malzeme, doku ve yüzey anlayışına katkı sağlandı.

Fırın’o, yenilikçi ve samimi iç mekan tasarımı ile müşterileri günün farklı zamanlarında vakit geçirmeye ve keyifli deneyimin tadını çıkarmaya davet ediyor. Sıcak bir arka plan ve benzersiz atmosfer, taze demlenmiş kahve ve yeni pişirilen ekmek kokusu ile birleşerek keyifli sohbetler için Fırın’o’yu mükemmel bir yer haline getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın