Kartal Adliyesi’nde Zemin Kaygan

Avukatlar, yeni yapılan Kartal Adliyesi'ndeki "mimari beceriksizliğin" birçok olumsuzluğa neden olduğunu, iş müfettişleri tarafından gerekli denetlemenin yapılması için Çalışma Bakanlığı'na şikayette bulunulacaklarını söylüyor.

Kartal Hukukçular Derneği, İstanbul Anadolu Adliyesi’nin açılışı sonrası ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, adliyenin fiziki koşulları, hizmet bedelleri ve adliyenin çalışma sürecini içeren bir rapor hazırladı.

Dernek, yürüyen merdivenlerin çalışmadığını, mahkemelerin yerini gösteren bilgilendirme panolarının olmadığını, mimari nedeniyle acil durumlarda adliyeyi tahliye imkanının olmadığını, kaygan zeminin insanların düşüp yaralanmasına neden olduğunu söyleyerek İş Sağlığı Güvenliği Yasası bakımından iş müfettişleri tarafından gerekli denetlemenin yapılması için dernek olarak Çalışma Bakanlığı’na şikayette bulunulacaklarını belirtti.
Anadolu Adliyesi’nin gerek mimari olarak, gerekse kullanılan malzeme bakımından ciddi olumsuzluklar içerdiğini dile getiren derneğin hazırladığı rapordan satırbaşları şöyle:

* Zemin kaplaması kalitesiz malzemeden yapıldığından ve kaymayı önleyen şeritler de kullanılmadığından dolayı kayıp düşme olayları sık sık yaşanıyor.

* Bloklar arasında geçiş oldukça zor. Örneğin B Bloktan giriş yapan birinin iş mahkemelerine gidebilmesi için önce -4. kattan asansörle giriş kata çıkması, orta koridorda bir süre yürüdükten sonra bu sefer başka bir asansörle 1. kata çıkması gerekiyor.

* Adliyede engelliler için sesli uyarı sistemleri ve yürüyüş bantları henüz yapılmamış.

Mazeret iletme görevi kafeteryaya verildi

* Baro odalarının fotokopi çekme ve faksla gönderilen mazeretleri mahkemelere iletme yetkisi ellerinden alındı. Şu anda adliyeye mazeret gönderilemiyor, yakında mazeretleri iletme işini kafeteryaların yapacağı söyleniyor.

* Baro odalarında güvenilir kişiler tarafından fotokopi çekilmesinin öneminin belirtilmesine rağmen, Başsavcı tarafından fotokopi ve kafeterya işinin tamamının ihale ile şirkete verildiği, baro görevlilerinin kafeteryalarda ücretli olarak çalışabilecekleri belirtilerek fotokopinin baroya verilmesinin mümkün olmadığı söylendi.

* Adliye içindeki kafeteryaların fiyatlarının birbirinden farklı olmasının yanı sıra, fiyatlar diğer adliyelere göre oldukça yüksek.

* Açılışın ardından sonra birkaç hafta adliye telefonuna ulaşılamadığı için pek çok dosya müracaata kaldı.

Avukatlar, adliyede meydana gelen her türlü olumsuzluğa karşı derneği bir başvuru merkezi haline getirip, düzenli raporlamalara ve sorunların çözümü için çalışmalara devam edeceklerini ve aksaklıkları belirli periyotlarla başsavcılığa ve Adalet Bakanlığı’na dilekçe ile bildireceklerini açıkladı.

Etiketler

1 Yorum

  • senem-kavalci says:

    Tartışmalı bir bina hizmete açıldığında, ilk saldırılan insan mimar oluyor nedense. Mimari ile alakası olmayan başlıkları yazıp ondan sonra ” mimari beceriksizlik” diye adlandırmak çok saçma. Bu eleştirilerde mimariyle ilgili bir tek nokta görebiliyorum, onun da doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu yazılan eleştirilere göre binada bir işletme eksikliği olduğu söylenebilir, müteahhit eleştirilebilir, hükümet eleştirilmek isteniliyorsa eleştirilebilir ama her şeyi mimara yüklemek, 40 yılını bu mesleğe vermiş, bir sürü yarışma dereceleri almış meslektaşımıza insafsızlık oluyor.

Bir yanıt yazın