Endüstriyel Miras Alanına İnşa Edilen Bir Yaya Köprüsü

Endüstriyel Miras Alanına İnşa Edilen Bir Yaya Köprüsü

İsveç'teki Helsingborg şehri, canlı yeni mahalleler geliştirmek ve kentsel dokusunu canlandırmak için iddialı planlar gerçekleştirme sürecinde bulunuyor. Bu planlar, eski tersanelerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve Oceanhamnen olarak adlandırılan canlı yeni bir “kentsel takımada”ya ulaşımı da kolaylaştırmak için yeni bir köprü ihtiyacı ortaya çıkmış.

2014 yılında, bir ön hazırlık sürecinin ardından, eş zamanlı olarak tasarım tekliflerini sunmak üzere üç uluslararası ekip konkura davet edilmiş.

İngiliz mimar Stephen James ile birlikte çalışan İsveçli mimarlık ofisi Ramboll, hem asma hem de kablolu yapılarla aynı özellikleri paylaşan yaratıcı bir hibrit köprü önerisiyle konkurun kazananı olmuş.

Varvsbron, Oceanhamnen, Helsingborg 2021-09-22 Foto: Fredrik Rege�

Köprü, köprü güvertesinin suyun üzerinde dramatik bir şekilde asılı olduğu dışa doğru eğimli iki direk ile planda S şeklinde kavisli, hafifçe eğimli, kıvrımlı bir yol izleyecek şekilde tasarlanmış.

Bu eğri hizalama, köprünün arazinin çarpık eksenlerine uyum sağlamasını kolaylaştırırken diğer yandan tasarımın karmaşık gereksinimlerini hem içgüdüsel hem de doğal hissettiren bir formla örtüşmesini sağlamış.

Köprü, orta açıklığında, su üzerinde, ana odak noktalarını sağlayan zıt eğimli iki direkten sarkan üç kablo ile desteklenmiş. Ayrıca, kablo destekli köprü formunda olduğu gibi kablolar köprü kenarına basitçe bağlanmak yerine, güvertenin altından geçerek onu aşağıdan destekleyip diğer tarafta ortaya çıkacak şekilde tasarlanmış. Her bir direkte iki tane olmak üzere dört ilave kablo köprüyü stabilize ederek direkleri yere sabitlemiş.

Köprü güvertesi, boyalı çelikten imal edilmiş ve hem boyuna hem de enine sertleştirilmiş bir trapez çelik kutu kesiti şeklinde planlanmış. Korkuluk, güverte eğrisini takip ederek dolguyu sağlayan paslanmaz çelikten dokuma bir ağ ile her kenar boyunca geniş aralıklarla yerleştirilmiş, ısmarlama bir paslanmaz çelik V-destek sisteminden elde edilmiş.

Yeni köprü basit bir yürüyüş alanından çok daha fazlasını sağlayacak şekilde hayata geçirilmiş, kamusal alanı şekillendirmeye yardımcı oluyrken bir taraftan da kullanıcılar arasında olumlu etkileşimi teşvik etmek için tasarlanmış alanlarla popüler bir destinasyon haline gelmiş.

Büyük bir endüstriyel miras alanında yer alan köprü, genel olarak Oceanpiren ve Helsingborg şehirlerinin yenilenmesi için bir odak noktası olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın