Superpool “Audi Urban Future Award”da

Kentsel hareketlilik konusuna dikkat çeken uluslararası mimarlık ödülü "Audi Urban Future Award"ın katılımcılarından biri Türkiye'den Superpool oldu.

2010 yılında kentsel hareketlilik konusunda küresel konseptlere ağırlık verilirken 2012 yılının konusu 8 metropoliten bölgedeki kentsel hereketlilik senaryoları oldu. Bu seneki teması “Geçiş” olarak belirlenen ödül için, “gelecekte, özellikle hızlı gelişen metropollerde, kent sınırları nasıl tanımlanabilir?”, “kentlerdeki sürdürülebilir hareketliliğe karşılık nasıl bir dönüşüm gerçekleşebilir?”, “sürdürülebilir kentsel gelişme bireysel hareketlilik ile nasıl bir araya getirilebilir?” sorularına yanıt arıyor.

1 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantı ile uluslararası mimarlık ve şehir planlama ofislerinden 6 katılımcı ofis açıklandı. Çin’den Node Architecture&Urbanism, Amerika’dan Höweler+Yoon Architecture, Japonya’dan Junga Ishigami+Associates, Brezilya’dan Urban-Think Thank ve Hindistan’dan CRIT firmaları katılımcı olarak belirlenirken Türkiye’yi Superpool firması temsil edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın