AA İstanbul Visiting School 2013: Vertical Interventions

2008 Ocak ayında Dubai'de başlatılan AA Visiting School öğrenciler, öğretmenler, mimarlar ve AA’in yenilikçi öğrenme modeline ilgi duyanlar için düzenlenmektedir.

Tasarım atölyeleri, sempozyum ve halka açık forumlardan olusan AA Visiting School, çağdaş mimarlık gündemlerini takip eden tasarım grupları ile herkesin katılabileceği programları ve ziyaretleri içeren küresel bir ağdır.

AA İstanbul Visiting School 2011 senesinden beri İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Yerli ve yabancı öğrencilerin eğitim aldığı okul süresince, katılan öğrencilere verilen eğitimin yanı sıra, mimarlar ve ilgilenen herkese açık olan konuşmalar serisi düzenlenilmketedir. Okulun günlük işleyişi ve öğrenci projelerinin tümüne http://ai.aaschool.ac.uk/istanbul/ adresinden ulaşılabilir.

AA Istanbul Visiting School’un üçüncüsü, 04-12 Nisan 2013 tarihleri arasında, tekrar İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştiriyor. AA ve İTÜ hocaları tarafından eğitim yapılacak, yoğun grup çalışmasına dayalı 9 gün süreli bu okulun amacı, doğanın meydana getirdigi yüksek yapıları incelemek ve dikey büyüme algoritmalarını (vertical growth algorithms) çalışarak bu bilgileri kule tasarımına dönüştürmek. Bu bağlamda AA İstanbul Visiting School, biyolojik oluşumlar ve mimarlık arasında kurulabilecek bağı çağdaş dijital tasarım düşünme/üretme teknikleri ekseninde araştırıyor.

Okulda öğretilecek olan parametrik / algoritmik programlar arasında Rhinoceros, Grasshopper ve Processing bulunmaktadır. Kullanılacak programlar ile ilgili yoğun bir eğitim verileceği icin, katılımcıların bu programlar hakkında önceden bilgi sahibi olması gerekli olmayacak. Bu farklı parametrik platformların incelenmesi ve üretilecek projeler, öğrencilerin çeşitli parametrik tasarım araçlarının özelliklerini görmesi ve tanıması açısından önem taşımaktadır. Yapılacak tasarımların bilgisayar ortamından fiziksel dünyaya geçirilmesi dijital fabrikasyon teknikleri ile (CNC, laser-cutting, 3d printing) gerçekleştirilecektir. Katılımcılar 3-4 kişilik takımlar halinde çalışacak ve her takım bir tasarım stüdyosu olarak işleyecek.

Etkinliğin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın