David Adjaye’den Afrika Enstitüsü İçin Eğitim Yapısı

Adjaye Associates, Sharjah’ta Afrika ve Afrika diasporasının araştırma ve dokümantasyon çalışmaları için Arap dünyasında yeni bir merkez olması amaçlanan Afrika Enstitüsü'nü tasarladı.

Afrika Enstitüsü, eğitim yapısını tasarımı için David Adjaye ve Adjaye Associates’i görevlendirdi. İlk olarak 1976 yılında Afrika ve Arap İlişkileri Sempozyumu’nun bir parçası olarak tasarlanan Enstitü, yeni oluşuma dahil edilecek olan Afrika Salonu’nda konumlanıyordu.

Cumhurbaşkanının da çalışmalarına öncülük ettiği yeni kampüs projesi; uluslararası sempozyumlar ve konferanslar, sanat sergileri, akademik çalışmalar, filmler, performanslar ve 2023’ten itibaren yayınlanacak bir yükseköğretim programı ile çeşitli kamu programları da dahil olmak üzere birçok faaliyetin yapılacağı çok yönlü bir mekan olacak.

Tüm faaliyetler, renkli tasarımın dört kanadına yerleşecek ve hepsi açık havada bulunan bir dizi iç avlu ve peyzajla birleşecek. Enstitü, yumuşak kırmızı tonlarında geometrik hacimlerden oluşuyor. Yapının renk ve hacim düzenlemesi ile bölgenin arazi ve iklim koşullarına cevap vermesi hedeflenmiş. Su öğeleri, bitkilendirme, çıkmalar ve yarı açık alanlar çöl tipolojisini geliştirmek ve doğal bağlamın ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle tasarlanmış. Açık giriş yolları da yapıyı kentsel çevreye bağlamakta.

Adjaye, yeni kampüsü Afrika’nın; Afrika diasporasının ve Arap dünyası tarihinin somutlaşmasında büyük bir sıçrama olarak görüyor ve bu yapıyı tasarladığı için onur duyduğunu söylüyor.

Alanında kritik önem arz eden bu yapının 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın