Otogarı Olmayan Tek İlin Otogar Binası Çürüyor

Bitlis'te 2006 yılında büyük umutlarla Üçyol-Rahva bölgesine yaptırılan ancak çeşitli sıkıntılar sebebiyle açılamayan otogar binası kendi haline terk edildi.

Türkiye’nin otogarı olmayan tek ili olan Bitlis’te bu sorunun çözülmesi için Rahva mevkiine yaptırılan otogar binasının durumu yılan hikayesine döndü. Milyonlarca lira para harcanarak yaptırılan otogar binası, yerleşim yeri içinde kalması, yol sıkıntısı ve yapım hataları sebebiyle bir türlü açılamadı. Yaklaşık 10 yıldır boş bekleyen binanın sıvaları döküldü, kapı ve pencereleri kullanılmaz hale geldi. Bina, evsizlerin uğrak yeri oldu.

İŞ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEKTİ, HAYAL OLDU
Bitlis İl Özel İdaresi, boş otogar binasının iş merkezine dönüştürülmesine karar verdi. Bu karar da bir türlü uygulanamadı. HDP’li Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Türkiye’nin otogarı olmayan tek ili olan Bitlis’e otogar kazandırmak ve bu sorunu çözmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

BİNA İL ÖZEL İDARE’NİN İNİSİYATİFİNDE
Otogarla ilgili belediye olarak şimdilik geçici çözümler ürettiklerini kaydeden Başkan Olan, “Bitlis maalesef Türkiye’de şehirler arası otogarı olmayan tek ilimiz. Daha önce bir çalışma yapılıp bir otogar yapılmıştı. Ancak plan ve projesiz yapılan bu bina maalesef otogar olarak kullanılmadı ve bina uzun yıllardır kaderine terk edildi. Doğal olarak yapılan tüm yatırım ve harcama da boşa gitti. Bizden önceki dönemde otogar binası olarak kullanmak üzere yapılan binanın belediyeye devredilmesi için bir çalışma yapılmıştı, ancak bir gelişme yaşanmadı. Bu nedenle mevcut bina tamamen İl Özel İdare’nin inisiyatifindedir. HDP olarak biz 2014 seçim çalışmalarımızda ve seçim beyannamelerimizde de bu konuya vurgu yapmıştık ve Bitlis’e otogar yapılması çalışmasını 5 yıllık çalışmamızın içerisine almıştık. Bu projemiz mevcuttur. Biz şu an geçici olarak, bu sıkıntıyı çözmek için il dışında şahıslara ait olan bir yeri belirleyerek bununla ilgili kararı il trafik komisyonundan gerekli kararı aldırttık. Bu anlamda geçici bir süreliğine sabah 7.00’den akşam 9.00’a kadar şehirler arası otobüslerin şehir içine girmemesi için geçici bir çözüm ürettik. Bu çalışmamız geçici bir çalışma olmakla birlikte Bitlis’in otogar hayalini gerçekleştirmek ve özlemle beklediği bu yatırımı hayata geçirmek için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye olarak biz önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde mutlaka bir şehirler arası otobüs terminali kazandırmak istiyoruz. Yer olarak ise Rahva bölgesinde uygun bir yer düşünüyoruz. Çünkü o bölge hem Ankara istikametine hem de Adana, Mersin istikametine giden yol güzergahı üzerinde olduğu için burayı tercih ediyoruz” diye konuştu. 

Etiketler

Bir yanıt yazın