Yamashita Sekkei Matsuda Orman Parkı Rekreasyon Alanına Umumi Tuvalet Tasarladı

Yamashita Sekkei Matsuda Orman Parkı Rekreasyon Alanına Umumi Tuvalet Tasarladı

35 yaş altındaki genç mimarlar için yapılan bir yarışmada Tatsunori Sakamoto, Uchimura Azusa, Maehara Takeji (Yamashita Sekkei) tarafından hazırlanan “Forest and a person's ring” adlı proje 279 öneri arasından kazanan oldu. Tuvalet, Japonya'nın güneyindeki Kumamoto şehrinin eteklerinde yer alıyor.

Ziyaretçileri tarafından oldukça beğenilen bu tuvaletlerin tasarımı ve bu kent ormanının buluşma noktası, ahşabın kullanımı ve kullanılan yapı formları arasında yeni bir ilişki kuruyor. Projenin mimarları, sadece karbon ayak izin azaltmakla kalmayıp, ziyaretçilerin ormanla daha yakın bir bağ kurmalarını sağlayacak olan bir başlangıç noktası meydana getirmeyi amaçlamış

Yamashita Sekkei ekibinin yaptığı tasarım, bir ağacın tüm parçalarının kullanılabileceğinin kabulünden başlayarak, ormancılık sektörünün çok aktif olduğu Kumamoto Vilayeti’nin zengin doğasıyla ahenk içinde olacak bir mimari gerçekleştirmeyi hedeflemiş. Ekip, perakende pazarında bulunmayan ve katsayılar arasındaki oranı optimize etmeyen endüstriyel standardizasyon süreçleri tarafından; normalde ıskartaya çıkartılan farklı uzunluktaki, kalınlıktaki ve şekillerdeki kütükleri, tek tek kullanmanın yollarını araştırmış.

Her yönden erişilebilen dairesel korunaklı bir çatı altında tuvaletler ve dinlenme alanları, içinde olduğu ortama uyacak şekilde düzenlenerek Tatsuda Dağları’nda doğayı deneyimlemek için bir yer yaratılmış. Ahşabın israf edilmeden tüketilmesi amacıyla ekip, yaklaşık 100 mm çapındaki ince kütükleri ve ağaçların talaşa dönüştürülen uç kısımlarını kullanmış. Ek olarak, biçilmiş kerestelerin artıkları duvar kerestesi için kullanıldı. Üstelik geleneksel yerel bir malzeme olan yanmış sedir üretilmiş ve dış duvar kaplaması olarak kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın