Maltepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencilerine MGF Student Awards’ta Ödül

Maltepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencilerine MGF Student Awards’ta Ödül

Mısra Mastar, Sounds Hazaa ve Yusuf Emre Saraç tarafından Uluslararası Med-Green Forum Öğrenci Ödülleri (MGF Student Awards) için hazırlanan proje mansiyon ödülü kazandı.

Floransa Üniversitesi (İtalya) Mimarlık Bölümü tarafından, 14-16 Şubat 2024 tarihlerinde “Sıfır’a Ulaşmak” (Getting to Zero) temalı 7. MedGreen Forum kapsamında düzenlenen, İtalya Mimarlık Teknolojileri Birliği (SITdA) ve Uluslararası Yenilenebilir Enerji Birliği (WREN) tarafından desteklenen Uluslararası Öğrenci Ödülleri yarışmasında Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. Yıl öğrencilerinin, Kentsel Tasarım Stüdyosu dersi (ARCH415) kapsamında tasarladıkları “Üsküdar’da Sosyal Merkez Tasarımı” konulu dönem projesi Mansiyon ödülüne layık görüldü.

Koordinatörlüğü ve yürütücülüğü Prof. Dr. Derya Oktay tarafından (Asistan: M. Melis Cihan) ekolojik ve toplumsal sürdürülebilirliği gözeterek gerçekleştirilen proje grubu Mısra Mastar, Sounds Hazaa ve Yusuf Emre Saraç’dan oluşuyor. Akdeniz ülkelerinden lisans ve lisansüstü öğrencilerinin başvurularına açık olarak düzenlen, genç tasarımcıları ve geleceğin profesyonellerini/araştırmacılarını karbon-nötr Akdeniz kentleri ve mimarlığını hedefleyen çalışmalarını teşvik eden, önce finalistleri seçilerek sergilenen ve proje afişleri uluslararası jüri tarafından değerlendirilen kurgusuyla 2015’den beri iki yılda bir düzenleniyor.

MGF FORUM 7 kapsamında Prof. Oktay da davetli konuşmacı olarak “NEIGHBOURHOOD NEXUS: TOWARDS POSITIVE ENERGY ENVIRONMENTS IN URBAN SETTINGS” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın