Valensiya’da Zeytinlikler Arasında Bakır Tonlu Bir Ev

Balzar Arquitectos, İspanya'nın Valensiya kentindeki bir zeytinliğe La Casa de los Olivos adlı bakır tonlu bir aile evi inşa etmiş.

Quesa kasabasında bulunan arsaya uyum sağlamayı amaçlayan uzun ve alçak ev, çevredeki toprağı taklit eden kırmızı renkli bir kireç harcı ile kaplanmış.

Balzar Arquitectos, evi doğrusal bir formla tasarlayarak mevcut bitki örtüsünün çoğunu da korumuş.

Ofisin kurucu ortağı Laura Moreno Albuixech projeyle ilgili düşüncelerini, “Manzara zaten harikaydı, bu yüzden müdahale söz konusu olduğunda, mümkün olduğunca çok zeytin ağacını koruyarak bu yere saygı duymak istedik,” şeklinde ifade ediyor.

Çelik bir strüktüre sahip bakır tonlu ev, sekize sekiz metrelik ağaç diziliminin boşluklarına yerleştirilmiş. İçeride, odalar tek bir katta düzenlenmiş.

Çakıllı bir avlunun ortasından aşağı inen uzun bir yüzme havuzu, örtülü bir sundurmayla birleşip kıvrılarak ana binaya doğru uzanacak şekilde tasarlanmış.

Sundurmanın büyük bir cam kapıyla,  yeşil tonlu dolaplar ve pirinç yüzeylerle oluşturulmuş yemek alanı ve mutfağa uzanan açık yaşam alanından ayrılması sağlanmış.

Zeytin ağaçlarının yapraklarının yumuşak yeşil rengi ahşap işçiliğinde kullanılmış ve gün batımında güneşin altın rengi mutfakta doğal pirinçle yeniden yorumlanmış.

Kırmızı duvarlar, banyolarda ve iç havuzda yer alan terakota tonlu zeminler ve İran traverteninden mermer yüzeyler dahil olmak üzere dış cephenin toprakla ilgili rengi evin her köşesinde vurgulanmış.

Ana yaşam alanından ayrılan ve içinde kendi banyosu olan iki yatak odasının, çevredeki zeytin ağaçlarının manzarasını çerçeveleyen özel teraslara açılması planlanmış.

Ev, mevcut zeytin ağaçlarına açılan teraslar ve ufka doğru doğrusal perspektifi güçlendiren uzunlamasına bir platform aracılığıyla kırsal çevre ile bütünleştirilmiş.

Zeytin ağaçları ve geniş arazi, avlular aracılığıyla, ev sahiplerinin yaşamının bir parçası haline getirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın