Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü

2017 yılında inşaatı tamamlanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü, Çırakoğlu Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan golf sahası içinde yer almakta olan yapı, bir tarafında deniz manzarasından, diğer tarafında da golf sahasının yeşil manzarasından faydalanabileceği şekilde konumlandırılmıştır.

Yapı, golf kulübü üyelerine olduğu kadar Samsun halkına da hizmet verecek yeme içme imkanlarının ön planda olduğu bir programa sahip. Golf eğitmenlerinin ve idari birimlerin de ihtiyaçlarına yanıt veren yapı servis ihtiyaçlarının büyük kısmını yer altında sağlamakta.

Yapının, bulunduğu çevre içinde, mütevazi bir doğallık sergilemesi hedeflendi. Ardarda sıralanan saçakların altında oluşan yarı açık ve kapalı alanlar dinlenme alanı, restoran ve kafe işlevlerini barındırır.

Deniz manzarasının olduğu yön Batı olduğu için çatıların eğimi güneş kontrolü sağlayacak doğrultuda oluşturuldu.

Çinko, ahşap ve taş gibi doğal malzemeler kullanılarak yapının güçlü ama sakin bir ifadesi olması sağlandı. Çatı yüzeylerinin, içten ve dıştan aynı malzeme ile kaplanarak eğik plaklar olarak kendilerini göstermesi amaçlandı. Bu eğik plaklar, ahşap ve taş malzeme kullanılan, daha masif bir çekirdeğe bağlanmakta.

Etiketler

Bir yanıt yazın