TeCe Mimarlık’ın Tasarladığı Ford Otosan Ar-Ge Merkezi Açıldı

Davetli yarışma sonucunda elde edilen ve TeCe mimarlık tarafından tasarlanan Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi açıldı.

Ford Otosan; Türkiye’nin tek yerleşkedeki en büyük Ar-Ge merkezi olan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’ni törenle hizmete açtı. Açılış törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanısıra Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Avrupa Operasyonlar Başkanı Barb Samardzich, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Will Periam ve Ford Otosan çalışanları katıldı.

Temeli Temmuz 2013’te atılan ve 38 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilerek 2014’ün sonunda faaliyete geçirilen merkez; Türkiye’de bir ilk olan Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’nın (CAVE) yanısıra motor yazılımı yapılan HIL Laboratuvarı ve Tasarım Stüdyosu ile tüm dünyaya Türkiye’den araç ve motor geliştirmeye devam edecek.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ise konuşmasına, “Türkiye’de en fazla mühendisi tek çatı altında toplayan, bugüne kadar inşa edilmiş en büyük Ar-Ge üssünü, Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diyerek başladı. Yenigün: “Ford Otosan’ın bugün bir sanayi şirketi olmasının yanı sıra bir mühendislik şirketi olarak anılmasını, 1961 yılında otomotiv sektöründeki ilk Ar-Ge çalışmalarını başlatmasına borçluyuz. Bugün Ford Otosan, Ford Motor Company’nin Avrupa’daki en büyük ticari araç üretim merkezidir. Yılda 415.000 araç üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketidir” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın