Morphosis Architects CornellNYC’nin Yeni Kampüs Binasını Tasarlayacak

Morphosis Architects'ten Thom Mayne, birçok rakibini geride bırakarak Roosevelt Island'daki CornellNYC Tech Academic Building'in tasarımcısı olmaya hak kazandı.

Adayların arasında ise Diller Scofidio ve Renfro, Skidmore, Owings & Merrill (SOM) ve Steven Holl Architects yer alıyordu.

Morphosis tasarımlarını kamuya açıklamamış olsa da, yeni tasarımın, Manhattan’da yer alan, daha önceki tasarımları Cooper Union Kampüsü ile benzerlikler taşıyacağı spekülasyonları var. Yeni Cornell binası Roosevelt Island için tasarlanmış olan ilk üç akademik yapının içerisine girecek. Curbed‘in haberine göre yapı yaklaşık 14.000 metrekare alana ve muhtemelen 8 kata sahip olacak. Mart 2013’e kadar Thom Mayne’nin avan projeyi açıklaması bekleniyor.

Bu, 20 senedir hayata geçirilemeyen, yaklaşık 2 milyar Dolar’lık projenin 2.000’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapması planlanıyor. New York Times‘ın haberine göre ise Mayne’nin kampüse yapacağı yeni bina 2014 senesinde başlayıp 2017 akademik yılında açılmış olacak ve yaklaşık 150.000 Dolar’a mal olacak.

Mayne’nin açıklamasına göre tasarımcılar, enerji etkin bir tasarım için Arup ile görüşmelere başlamışlar. Master plan’dan ise hala Skidmore, Owings & Merrill sorumlu.

Etiketler

Bir yanıt yazın