Giai-Miniet’den Kutular Serisi

“Pour Les Nuages, Passer Par L'Escalier” Fransız artist Marc Giai-Miniet'in çalışmaları hakkında monografik kitap, aynı başlık altındaki serginin başlamasıyla birlikte yayınlandı.

1946 doğumlu Giai-Miniet, bir ressam olarak heykeller üzerinde çalışmaya 1992 senesinde başladı. Boîtes (Kutular) serisindeki eserleri, bebek evlerini anımsatıyor ve bir tiyatro sahnesindeymiş gibi, bir bölüm, birbirini izleyen dikey şekilde tasarlanmış, gizemli odalar ortaya çıkarıyor.

Odalar kitaplarla dolu kütüphaneleri, ilginç makineler ve depolarla laboratuvarları içeriyor. Renklerin solgun olması, herşeyin bir toz tabakası altında görülmesi, bir sonun sessizliği içerisindeymiş hissi verip, herşeyin beklemede olduğu bir atmosfer yaratıyor.

Kutuların bodrumlarında karanlık, kaotik veya bodrumlarda belirsiz bir şekilde vücut fonksiyonlarını yansıtan makineler yer alıyor. Her katta ışık yoğunluğu artıyor. Giai-Miniet burada kitaplarla sunulmuş olan, insanın önemsiz fonksiyonlardan oluşan ancak aydınlatıcı yolculuğunun metaforunu tekrar inşa etmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın