NOMA Lab

Danimarkalı yenilikçi mimarlık ofisi 3XN'in 2007 yılında kurulan birimi GXN'den başarılı restoran NOMA için estetik ve basit bir tasarım.

İki yıl üst üste birinci sınıf restoran seçilen NOMA’dan önceki yıllara göre daha yaratıcı dönüşümler bekleniyor. Burada, şeflerin İskandinav mutfağının gelişimi için yeteneklerini gösterebilecekleri bir mekan yaratılıyor. Bu proje, deneysel tasarım konusunda NOMA’nın yenilikçi gastronomisi ile mükemmel uyum yakalayan 3XN firmasının Yenilik Birimi olan GXN’e tarafından yürütüldü.

İskandinav, Ham ve Eğlenceli

NOMA Lab, koruma altına alınan ilk ambar binasında bulunan NOMA’ya bağlı. Bu durumdan kaynaklı sıkı yasaklar, GXN’in iç mekan tasarımını tek bir çivi bile çakmadan gerçekleştirdiği anlamına geliyordu. Buradaki yaklaşım her biri 500’den fazla tahta küplerden meydana gelen dört adet merkezi çok işlevli depolama birimi tasarlamaktı. Mekanın, Gıda Laboratuvarı, bitki bahçesi, personel alanı ve ofise uygun hale getirilen 200 m²’lik odalara ayrılıyor. Farklı renkler ve biçimler ile İskandinav estetiğini yansıtan ham ve basit bir tasarım anlayışı getirildi. NOMA Lab, restoranın felsefesine uygun biçimde yalnızca İskandinav malzemeler kullanılarak geliştirildi.

NOMA 2.0

Etiketler

Bir yanıt yazın