Yeşil Vadi Projesi Hayata Geçiyor

Beylikdüzü Belediyesi, çevreye yaptığı yatırımlara devam ediyor. Çalışmaları başlanan Yeşil Vadi diğer adıyla Şehir Parkı projesi ile Beylikdüzü, İstanbul'un akciğeri olma niteliğini taşıyan botanik bahçesine kavuşacak.

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçeye çeşitli bitki türlerinin olacağı bir botanik bahçesi kazandırmak için kolları sıvadı. Projeye göre birinci etapta 170 farklı ağaç türü ile 707 çeşit farklı bitki türü hayat bulacak. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olacak parkta ibreli ağaçlar, yapraklı ağaçlar, çalı grubu bitkiler, sarmaşık türleri, kaktüsler, palmiyeler, dış mekan süs bitkileri, güller, aromatik bitkiler, çok yıllık otsu bitkiler, su bitkileri, soğanlı bitkiler ve çok yıllık çiçekli bitkiler gözler önüne serilecek. Toplamda 6 etaptan oluşan Yeşil Vadi’nin ilk etabı 165 bin metrekare alana sahip. Botanik bahçesi çalışmaları başlarken, diğer 5 etabında ise kültür parkı, eğlence parkı, doğal yaşam parkı, spor parkı, su parkı gibi temalı projelerin çalışmaları da devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Yeşil Vadi 1. Etap projemiz bir Botanik Bahçesi olarak hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Kentimizin yeşil doğasına yakışır çalışmalarımızla vatandaşımızın yüzünü güldürmek amacımızdır. Yeşil Vadi de tüm güzellikleri ve sağlıklı ortamı ile halkımızın keyifle zaman geçirebilecekleri doğal bir yaşam alanı olacak.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın