Domus Academy Architectural Design Yarışması

Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Mayıs 2012.

İtalya’nın tasarım alanında önde gelen okulu Domus Academy 2012 yarışmalarını duyurdu. Architectural Design bölümü için bu sene ilk defa 3 yetenekli öğrenciye burs verilecek. Burs oranları yine ilk defa %70, %50 ve %30.

Proje konusu nedir?
Büyük şehirlerde artan nüfus yoğunluğu sonucunda boş alan bulmak imkansızlaştı. Artan bina yoğunluğu ise insanların sosyal olanaklarını kısıtlamaya başladı. Yarışmaya katılacak olan öğrenciler kendi şehirlerinde veya dünyanın diğer büyük şehirlerinde bir şekilde boş kalmış, terkedilmiş veya kullanılmayan bir alan seçip oraya insanların sosyalleşecekleri tiyatro, müze veya kültürel alan binası tasarlayacaklar.

Konu yoruma ve öğrencinin değerlendirmesine açık olduğundan lütfen ingilizce orjinal yarışma metnini Domus Academy resmi Türkiye temsilciliği Vera Eğitim’den, vera@veraedu.com adresinden isteyin.

Proje hangi formatta hazırlanacak? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir?
Projeniz 300 dpi çözünürlükte, maksimum 3 adet A3 pafta formatında hazırlanacak. En fazla 2 A4 sayfa şeklinde proje anlatılacak. Yine en fazla 1 A4 sayfa uzunluğunda CV ile beraber en fazla 5 satır uzunluğunda statement or purpose yazılacak. Bir de başvuru formu doldurulacak. Başvuru formunu vera@veraedu.com adresinden temin edebilirsiniz. Bütün belgeler dijital halde hazırlanacak.

Belgeleri nereye göndereceğim?
Bütün belgeler Domus Academy resmi Türkiye temsilcisi Vera Eğitim’e email yoluyla ulaştırılacak: vera@veraedu.com

Başvuru için bir ücret ödemem gerekiyor mu?
Hayır, başvuru için hiçbir ücret ödemeniz gerekmiyor. Vera Eğitim Danışmanlık, Domus Academy’nin resmi temsilcisi olduğundan buradaki ofisi gibi çalışır. Hiçbir aşamada ücret ödemezsiniz.

Son başvuru tarihi ne zaman?
Son başvuru 4 Mayıs 2012. Bu tarihte belgelerin İtalya’ya ulşamış olması gerekiyor.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Sonuçlar 18 Mayıs günü www.italyada.net ve www.veraedu.com adresinde duyurulacak. Ayrıca kazanan öğrencilere email gönderilecek.

Kaç kişiye burs verilecek?
Toplam 3 yetenekli öğrenciye %70, %50 ve %30 burs verilecek. Kazanan öğrenciler Domus Academy’nin Eylül 2012′de başlayan, İngilizce eğitim veren, Architectural Design bölümünde 1 yıl indirimli master yapma hakkı kazanacak. Bu sene ilk defa 3 öğrenciye burs imkanı veriliyor ve ilk defa %70 burs imkanı var.

Etiketler

Bir yanıt yazın