Ali Sami Yen Stadyumu Arazisine Yapılacak Projenin İnşasına Başlanıyor

Mecidiyeköy eski Ali Sami Yen Stadyumunun arazisine yapılacak proje ile ilgili yapı ruhsatı onaylandı. Ruhsata paralel Mecidiyeköy'ün çehresini değiştirecek projenin yapımına başlanacak.

Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. Mecidiyeköy’e modern bir kent meydanı kazandıracak proje, yeşil alanlarının yoğunluğu ile dikkat çekiyor. Torunlar GYO-Torun Yapı- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile hayata geçirilecek projenin ön satışlarına da önümüzdeki dönem başlanacak.

Torunlar GYO, Torun Yapı ve Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile hayata geçmeye hazırlanan eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak projenin yapı ruhsatı onaylandı. Ruhsatın onaylanmasına paralel olarak Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan projenin inşasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Toplam yatırım tutarı arsa maliyeti dahil yaklaşık 1 milyar TL olan projenin Mecidiyeköy’ün çehresini değiştirerek, bölgeye yeni bir boyut kazandırması amaçlanıyor.

Üç otopark katı ile 200 bin metrekare üzeri inşaat alanına sahip 3 bloktan oluşan projenin 2 bloğu 43 katlı rezidans, 1 bloğu ise 39 katlı A sınıfı ofisten oluşacak. Üç bloğun tüm cepheleri, başta İstanbul Boğazı olmak üzere Marmara Denizi’ne kadar uzanan kentin farklı panoramik manzaralarını katlarına taşıyacak. Modern yaşamın tüm taleplerine cevap verecek donatı ve özelliklerle muhteşem bir görüş açısına sahip rezidanslar 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli metrekarelerde dairelerden oluşacak.

Ali Sami Yen arazisine yapılacak proje ile Mecidiyeköy, modern bir kent meydanına da kavuşacak. Komşu parseldeki mevcut yeşil alanla da bütünleşerek bir kent parkına dönüşmesi hedeflenen proje ile Mecidiyeköy için yeni bir soluklanma alanının da oluşturulması hedefleniyor. Mecidiyeköy’ün yoğunluğunu rahatlatacak bir anlayışla hayata geçirilmeye hazırlanan projede blokların alt kotları da “yeşil ofisler”olarak tasarlanıyor. Bir katı belediyeye ait olmak üzere üç katlı otoparka sahip proje içindeki sosyal alanlar ile İstanbullulara yeni bir kamusal alan imkanı yaratılacak.

% 65 Torunlar GYO, % 30 Torun Yapı ve % 5’i Kapıcıoğlu İnşaat ortaklığında TOKİ ile gelir paylaşımı esası ile hayata geçirilen ve İstanbul için bir prestij projesi olmaya aday projenin 2014 yılı son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın