Meeting of Design Students (MEDS) Ljubljana 2012

Her sene Avrupa'nın farklı yerlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Mimarlık Öğrencileri Buluşması MEDS (Meeting of Design Students) bu sene Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenleniyor.

MEDS Ljubljana 2012’nin teması “sensability”. Geçen yıl Türkiye’de gerçekleşen ikinci MEDS etkinliği, Ağustos 2011’in başında İstanbul’da yapılmıştı. Avrupa’dan ve ötesinden, farklı disiplinler, gelenekler ve kültürler üzerinden tasarım fikirlerinin paylaşımına konsantre olan bu etkinlik için, 12 gün boyunca, tasarım temelli 150 öğrenci birlikte çalışıp, kamp yapmışlardı.

Her sene farklı bir konseptle öğrenci kabul eden MEDS’de bu sene “poster yarışması” düzenleniyor. Tema’ya uygun olarak bu sene engelli insanlarıın kullanacağı 1/1 ölçeğinde gerçek malzemelerden pavillionlar oluşturulacak.

Adaylardan tema ile ilgili poster + başvuru formu + fotoğraf isteniyor. Başvurularının hazırlanmasının ardından ise adayların MEDS ülke temsilcilerine ulaşıp, bilgilerini vermeleri gerekiyor.

Adaylardan istenen bütün bilgileri http://meds-workshop.com/applicationinformation.html adresinden elde etmek mümkün.

MEDS Exhibition

Ayrıca MEDS bu sene uluslararasi bir sergiye de ev sahipliği yapiyor. Türkiye, Fransa, Slovenya, Slovakya, Romanya, Bulgaristan, KKTC, Macaristan, Sırbıstan, Bosna Hersek, Ermenistan, Çek Cumhuriyeti ve Kosova’nin ev sahipliği yapacaği eş zamanli bir sergiye hazirlaniyor. Toplam da 20 tasarim öğrencisinin projesinin yer alacagi bir sergide amaç. öğrencilerin farkli ülkelerde de projelerini başkalarına tanıtmasi için bir basamak olmak. Gönderilecek projelere MEDS ülke temsilcileri ve her ülkenin tasarımcı ve profesorleri juri üyeliğiyle değerlendirilecek ve en iyi 20 proje sergi icin yer alacak. Sergi 21-31.05.2012 tarihleri arasinda gercekleşecek.

Daha fazla bilgi icin;
www.meds-workshop.com
www.meds-workshop.blogspot.com

Etiketler

Bir yanıt yazın